Varför ska det vara tillåtet att ha en sällskapshund som kan spöa en björn?

För hundra år sen så var de trollen, sen var de vargen
Nu är det "kamphunden" som får symbolisera människans skräck och behov att uppfinna monster.
- Monster med mördargener dessutom.

Pitbullen
som ofta klassas som en s.k "kamphund" och som är en förbjuden hundras i många länder, just för att den anses vara farlig för människan.
Men "kamphundarna" Det avlades för att slåss mot andra hundar i en "ring", blev de för allvarligt eller att man skulle avbryta så skulle en människa kunna gå in o ta isär hundarna utan problem, vart då hunden aggresiv mot människan så skulle den hunden avlivas direkt..

Sen att det var bl.a pitbulls som var vanligast, de som gjort att de fått ryktet som kamphund, Men alla pitbulls avlades inte till att bli kamphundar, de avlades till att bli familjehundar, vakthundar, det var en boskapshund men kamphundsryktet har tagit över, nästan alla har låst sig till de ryktet.

Pittbullarna har oxå fått dåligt rykte i sverige då unga killar/tjejer har dem som "vapen", som inte vet vad de parar med, och som inte kan handskas med hundar.
Sådant kan ge rasen dåligt rykte.
Men i sådana läge kvittar det vilken hund du använder, man kan få en golden retriver till att bli ett monster!


Kamphundar biter sällan människor. De biter andra hundar(om de ens bits!).
Det är våra så kallade sällskapshundar som biter människor.
Cocker spaniel och golden retriever är hundar som ligger högt på listan över vilka hundar som biter människor.

 Pitbullen som i mångas munnar är kamphundar och mördarmaskiner
Synd att en så fin hund har fått så dåligt rykte, det är en hund som precis som andra hundar kan bli riktigt fina hundar i rätt händer, i en rätt avlad pitbull så finns de inget negativt, de attackerar inga andra hundar, de biter inte människor, de är bara aktiva hundar som behöver röra på sig.

Det är dom pitbullsliknande hundarna som står för nästan alla bitatacker som de skrivs om i kvällstidningarna, det är blandraser, riktiga gatukorsningar som är lika pitbullen som förstorar upp rasens rykte.
Sen att alla har hört att pitbullen är farlig, då alla hundar som ser ut som den, de är pitbullar, blir dom biten av en korthårig, muskulös hund då är de en pitbull.


Hittade en artikel (dock något år gammal) men tror inte de ändrats så mycket, men det var en artikel om vilka hundar som står för mest attacker, och pitbullen låg 4e från slutet, den stod bara för 1.84% av alla bitattacker.
Förklarar de något om hur mycket fördomar rasen har, hur många som tror det är en pitbull som bitit dom, för att hunden liknade en sån?

 En golden står för mer attacker än vad en pitbull gör! 


Vi avslutar lite enkelt, en renrasig pitbull är inte farligare än vilken annan hund som helst, hos rätt ägare och med rätt mortion så är det än fin hund.
En pitbull är inte farligare än någon annan hund... det är farligare folk som skaffar dom

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Håller med om allt du skrivit.

Men för att köpa en rottweiler måste man vara 25 år (iaf vad jag har HÖRT), tkr att det borde vara så för kamphundsraser också, just för att dom inte ska hamna hos oansvariga ägare. Det kan ju såklart hända ändå, men kanske inte är lika stor risk.



En i min klass har en amstaffhane, stor och musklig och ser nog rätt läskig ut för hundovana människor, men är världens goaste och hur lugn och snäll som helst :)

2011-02-07 @ 00:07:28
URL: http://tasspuls.blogg.se/

Glöm inte att lämna en kommentar:

Ditt söta namn:
Daglig läsare? :)

E-postadress?: (Kommer inte att visas)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0