-

Trotsat min stora fobi idag, Sprutor. Fyfan tycker det är lika hemskt varje gång..
 
Efter de så passade vi på att mecka lite sportbil, skulle gå fort men det tog hela 6 timmar så Jacki fick vila idag dels pga armen och min sprängande huvudvärk.. 
Nu så ska jag lägga mig i soffan och försöka vila bort min huvudvärk och hoppas på att inte bli sjuk för denna vecka är riktigt uppbokad för min del. Älskar't 
 
En liten smygtitt på fina sommarbilen och min lilla meck där i hörnet oxå ;)

-

Every man needs a woman when his life is a mess,
because just like the game of chess, the queen protects the king.
 

Underbart väder

Äntligen så börjar våren komma har längtat ihjäl mig nu hela vintern ungefär (;
Passade på att rida ut idag, red med min vanliga app så jag kan hålla lite koll på antal kilometer och när jag kom hem till stallet igen så hade vi tagit oss runt 1 mil och det i nästan bara galopp, mindre trav och bara lite skritt, kan säga att Jacki var genomsvettig men inte ett dugg trött. Han har bättre kondition än vad man kan tro.

Nu har jag städat hela lägenheten, startat en maskin med tvätt och diskmansiken samt handdiskat resten.
Nu ska jag bara fixa en lite halvsen middag innan jag lägger mig framför Tvn och Sofias Änglar (:


Bild ifrån igår, Att leka med spöt är en standard efter ett hårt pass

Det skjuts för lite i Sverige !!

Dagen började med jobb från 07.00 till 14.30 en riktigt lugn dag idag. Sköönt
 
Hem till stallet efteråt, fixade klart allt innan jag tog in hästarna, tömkörde Jacki idag som lite variation i hans hårdträning.
Han vilade ju igår så han var väldigt tittig och på grusvägens lååånga raksträcka så blev han rädd för något och dansade omkring på hela vägen, kastade sig och höll på och då kommer det en bil mot oss och eftersom de var världens raksträcka, ingen sol och en grusväg så skulle även en blind ha sett mig och Jacki när han flög över hela vägen, nej han fortsätter köra i samma höga fart ! 
Jag höjer då handen i ett stopptecken mot honom, inte saktade han ner inte ! Jacki står med rumpan rakt ut på vägen och kastar sig omkring tror ni då inte bilen kör rakt förbi i hög fart precis bakom rumpan och turkjäveln i bilen flinar mot mig och sen rusar motorn på bilen, fyfan så arg jag vart inte nog med att jag trodde han skulle köra på oss och sen visar noll respekt och lixom tyckte de var kul ?! Fyfan, ibland borde man ha en pistol i fickan !! 
 
Förutom de så hittade jag tre större sår på Jacki bakom frambenet, hur han nu lyckats göra illa sig där ? Men med hjälp av pappa så lyckades jag göra rent och smörja in, så om vi fortsätter så varje gång vi är i stallet så ska de nog läka bra på bara några dagar :) 
 
Min fina i sin tömkörningsutrustning, tömkörde även på vanligt tvådelat bett för variationens skull, kör och tömkör oftast med skarpare bett pga olyckan vi var med om tidigare när vi var ute och körde, glad att Jacki lever efter de.. 

Bebiis

Dagen har varit riktigt skön, på förmiddagen så åkte jag och Ricky till stan och shoppade lite snabbt innan vi drog oss vidare mot Stockholm och hans syster och hennes kille, de har ju fått barn. En ursöt liten flicka har dock inga bilder att bjuda på, får fixa de nästa gång vi åker dit, lär ju bli rätt ofta nu.
 
Har även blivit påmind om hur oteknisk jag är, tog evigheter att bara skicka över en film till en vän, lyckades tillomed radera den filmen jag skulle skicka. Så typiskt mig..
 
Nej, nu måste jag försöka sova ska jobba tidigt imorgon. Godnatt ! 

Mitt fina fullblod !

Passet idag kan jag beskriva med bara ett ord, G R Y M T !  
Min älskade ponny gick som en gud, han var pigg och supersuper fin, ler av att bara tänka på hur bra hela passet kändes !
 
En sak som är säker, min nästa häst ska också vara ett fullblod ! 
Finare och trevligare hästar finns inte, inte för mig iallafall. 
 
Mitt fina Arabiska Fullblod, inte ser han ut som 19 inte? 

GRK !

Nyss hemkommen från GRK, varit där hela förmiddagen och hjälpt Lina med hennes nya stärna. 
Det är så kul att redan nu se att dem kommer kunna gå långt, i både dressyr och hoppning ! 
Har inte så mycket mera att säga, passet för dem gick bara bättre och bättre hela tiden och hoppade hinder på 120 med lätthet, jag tror verkligen på dom tillsammans, de kommer klättra i klasserna och bli farliga i toppen.
 
Nu ska jag bege mig till min egna häst, ett extra hårt dressyrpass står på schemat idag för imorgon är det vila pga tripp till Uppsala och shopping och sedan vidare till Stockholm och Rickys syster och hälsa på hennes bebiis :) 
 
 
Hatar att vissa bilder blir för stora även fast jag väljer en liten storlek... Får fixa med bloggens bredd när jag orkar. 

Underbara häst !

Fullt upp hela dagen idag, först möte på klubben sen direkt vidare till kusinen som fyllde hela 14 år sen hem några minuter för att pussa lite på Ricky sen iväg till hästarna, mockade och tog in dem och red sen Jacki i paddocken.
Ibland blir jag bara så stolt över att han är min, gick så enormt fint och lyssnade på riktigt små hjälper, han var en riktig dressyrponnie idag, trampa under sig någe enormt. Lyckats trampa på sig hade han oxå gjort, då har man tagit i ordentligt ;) 
 
Tränngsvärk har jag också fått nu när jag verkligen gått in stenhårt på dressyren, en storgalopperad häst är inte den lättaste att bara lulla med på och traven ska vi inte prata om ! Men magen får jobba ordentligt iallafall och de behövs ju alltid ;) 
 
Nog med svammel nu, imorrn blir det gym och sen stallet med Lina och hennes nya kuse och sen efter de så blir det vidare till mitt stall och tömkörning på schemat. :)

Dagens

Ridningen idag blev ett pass ute på vägarna så som det oftast blir nu på vintern, Jackis slarv med att envisas och fatta fel galopp har varit helt borta nu dem senaste passen, riktigt skönt ! Då var de bara trams efter vintervilan..
Mycket fokus på att behålla en lugn galopp med bra form (ute så drar han gärna upp huvud och springer fort och börjar man ta lite i honom så bockar han som en galning) Gick super bra, några bockningar vart de såklart men han tog bettet direkt och gick klockrent efter de. 
Dock så har min sits blivit svagare, tur man har en ponny som visar en ordentligt när man sitter "fel", lättare art korrigera då :) 
 
Tips på hur man kan stärka sitsen ?
 

Längtar

 
Mitt tidsfördriv om dagarna, ett av dem iallafall :) 
fyy vad jag längtar efter att köpa storhäst, träna och tävla igen UTVECKLAS !! 
Ingen som vill ge mig en häst att rida? En extra boxplats mer pengar och mer tid ?? Då skulle jag ju kunnat ha en storhäst nu samtidigt som mina två fina får bo kvar 

Hoppträning

Var iväg igår och kollade på hoppträningen som var i stallet, dels för att träffa Linas nya häst. 
Rätt kul att jag kan sakna att vara där nu, när jag förut var där varje dag, hela dagarna och då hatade de typ.. Men alltid lika kul nu när folk blir glada över att man kommer dit igen :)
 
Träningen igår var inge givande att titta på, övningarna var övningar som Jacki och jag gör busenkelt. Men att titta på träningen fick ju mig att verkligen inse hur samspelta vi är och hur duktig ponny jag har ! 
Och det är någonting som man kan behöva bli påmind om ibland. 
 
Synd att stallet inte hade bättre tränare, då hade jag börjat träna igen för de saknar jag någe enormt ! 
 

HEJ, HEJDÅ !

Det gick ju inte riktigt så som jag hade tänkt med uppdateringen, haha
Men jag har precis skaffat en grym app till mobilen som jag har när jag rider, kan se medelhastighet, högsta och lägsta punkt, tid och antal km jag ridit och mycket mera! 
Den är perfekt om man vill intervallträna för de finns som ett förvalt program och då gör man bara så som mobilrösten säger, man slipper alltså ta upp mobilen ur fickan när man rider vilket jag älskar och har saknat hos tidigare appar.
Den gör min ridning så mycket roligare och effektivare! 
 
Var bara de jag hade och säga den här gången, nu ska jag iväg på möte. 
 

20 år !!

Tänkte bara skriva ett lite snabbt inlägg såhär mitt i natten, fyllde ju nämligen hela 20 år idag, helt sjukt va fort tiden går ! Dagen har för övrigt spenderats med de närmaste, riktiga firandet är ju nu på lördag ;) Önskade mig ingenting av någon men ändå så fick jag urfina presenter !! Bland annat ett par riktigt fina örhängen och en Ipad, så nu har jag något att leka med om dagarna :)


Någonting som stör mig är..

De personer som sitter och rider runt på sina stora hästar och skryter om att de har hoppat 110-120. Visst om dem bara hade blivit glada och vill dela med sig, men att skryta är så himla fel.
Jag har hoppat dom höjderna med min ponny!
Det är som om jag skulle skryta över att jag har hoppat ett hinder på 80-90cm.. 
Ni förstår ju själva att om ni har en häst på 170cm i mkh så är det bara självklart att ni ska kunna hoppa 120 utan problem, ni ska kunna hoppa en bana på den höjden med samma enkelhet som jag hoppar en bana på 90cm med min ponny. För enligt er storhästryttare så är 90 ingen höjd att tävla på, men då menar ni alltså att 120 inte är någon höjd för er att tävla på? - eller hur var det nu, juste..Ni skröt ju om att ha hoppat ett hinder på den höjden, inte tävlat en hel bana.
Jag har själv hoppat 110-120 med Jacki och då var det stort, varför? jo just för att det bara är runt 20cm längre än vad han är hög, samma som om ni skulle hoppa 150..

Vill inte förstöra glädjen för en massa folk nu, vill bara väcka er lite.

För jag är less på att folk ser ner på mig för att jag tävlat ponny på höjderna 1m -1.10m, det är som att jag ska se ner på er för att ni bara tävlar era hästar i 140..

Varför ska höjden respekteras mera för att ni rider stora hästar, än vad den gör för oss som rider ponny?
Vi ponnyryttare pressas ofta upp i klasserna för att tex 90cm låter lågt, men en storhästryttare kan ligga och rulla på 110 höjder i flera år och det anses vara högt att ligga på den nivån..
Höjden ska inte räknas efter vad vi människor uppskattar som högt när vi står på marken, höjden ska kopplas till
hästen som man sitter på, dess mankhöjd, spänst, teknik och vilja.. 

Inga som helst problem att ta sig över hinder på 90cm, hööögt över ! ♥ ↑  ↓


Hur låga än hindrerna ser ut att vara så ligger alla på omkring 90 - 1m, Underbara ponny som hoppar de höjdarna med lätthet och så högt över ! ♥

HoppÖvning

Helt sjukt att jag fyller 20 år om bara två dagar, helt ofattbart !
Ska börja att åka till ridhuset några gånger ibland för att kunna hoppa ordentligt nu, så har kikat igenom en massa övningar som jag är riktigt sugen på att köra, som är anpassade efter Jacki och hans styrkor och svagheter.
Less på att bara tramsa runt på hinder som inte ger något speciellt, banor och hinder som utmanar är det som gäller, ska man utvecklas så kan man inte bara lulla runt på för enkla saker som man redan klarat av en miljon gånger..

En övning som jag gillar att köra men som dock var evigheter sen, hoppas min skiss inte blev allt för dålig (:


"Evighetsbanan" En perfekt bana för att hitta rätt rytm, något positivt och smidigt är också att man kan rida banan åt båda hållen. Perfekt för oss som tränar själva och inte orkar bygga om banorna för att byta håll varje gång. 
Se till att hålla en jämn rytm genom hela banan, även i svängarna, se till att ställa igenom hästen i svängarna och rid bra vägar och se till att komma mitt på hindrerna.

Rid inte övningen för länge, räcker med några varv åt båda hållen för att inte trötta ut hästen i onödan ! 

-

Hur länge sen vad det sen jag sist skrev? Skitsamma har inget sug på att skriva något intressant utan kör på att bara skriva om mina pass med Jacki, nu när vi börjar komma igång på riktigt igen. Bara för att jag ska kunna kolla tillbaka och kunna läsa av hur allt går, en liten riddakbok helt enkelt!

Åkte till Jacki idag och red honom i paddocken som var nyplogad, hade två upphöjda bommar på ena långsidan, börjar lite lugnt nu efter den ofrivilliga vintervilan som han har haft.
Värmde upp riktigt ordentligt i mycket skritt och trav på halvlånga tyglar, kortade sedan upp dem och jobbade vidare i skritt och trav med miljoner övergångar, kände igenom honom lite med några öppnor i alla gångarter.

Började att rida över bommarna och det märktes att han tyckte det var kul, hoppade som om bommarna var hinder på 1 meter, efter några varv så hade han slutat överhoppa och galopperade över som vanligt, jobbade med att länga och öka galoppen därimellan genom att plocka och lägga till språng, Klockrena ponnie som enkelt längde från 2 språng till hela 5 stycken korta och rejält samlade. deni !


Efter lite mer än 1h så var både jag och Jacki svettiga, och bortsätt från att han envisades med att fatta fel galopp och inte vilja stå still så är jag riktigt nöjd, var ju trots allt första passet på flera månader. 

Ibland så saknar vi ridhuset lite extra ;)

RSS 2.0