Fullt upp

Har jobbat hela helgen och ska jobba måndag-torsdag också efter skolan så jag är helt slut i både kroppen och huvudet, tänk er först plugg mellan 8-16 varje vardag och sen de dagar jag jobbat så har jag börjat 16.30 och jobbat till stängning och nu även hela helgen, men det är värt det sen när pengarna rullar in.. 
Efter jobbet igår så åkte jag direkt och red Jacki och det är alltid lika underbart när man kommer till hagen utan att se någon häst och så fort man visslat så hör man hur det dundrar och knakar i skogen och båda hästarna kommer galopperandes till grinden. 
 
Red ut en sväng med fokus på övergångar och gud va taggad Jacki var, kunde knappt hålla om honom med skänklarna utan att han sprang ifrån mig, men efter några galoppintervaller så gick han att rida ordentligt igen utan att han stack iväg. 
Men det går knappt att beskriva hur härligt det var att komma ut i skogen efter en hektiskt och stressig dag på jobbet, det var helt underbart :) 
 
 

-:)-

Blev en tur på Jacki i skogen idag, han har fått vila från i lördags pga hans ovilja till arbete så han fick några vilodagar och jag har hunnit skaffa mig jobb och jobbat två dagar i rad nu efter skolan, ursköönt ! 
Red favoritvägen i skogen och den var riktigt fin nu, dem ska köra bilorienterings SM där så den var lite rensad så det gick att galoppera hela vägen runt utan problem. Jacki var finare och mjukare än på länge, hans galopp var hur rund och mjuk som helst, medans jag red så insåg jag verkligen vilken underbar häst jag har, kom på mig själv med att le flera gånger under ritten, underbart! 
 
Ska sänka mina krav på Jacki, ska prioritera att bara ha kul nu ett tag sen ska vi försöka oss på att börja hoppa lite igen, lååga hinder och se om viljan finns kvar där inne i honom, men det tar vi om några månader :) 

Kanske är dags nu..

Åkte till gimork med Jacki igår för att hoppa lite, var inställd på ett roligt pass med en ponny som taggade till och laddade på mot hindrena så som han normalt gör, men så blev det inte riktigt.
Istället satt jag på en ponny som så fort man vände upp mot ett hinder i en bra galopp så började han bromsa och backa av låångt innan hindret och han stannade flertalet gånger och det gör han aldrig annars, sprången var kantiga och ingen kraft alls och det värsta av allt var väl att han inte hade nån bjudning eller glädje över att hoppa, han verkade tycka att hindrena bara stod ivägen.. Kändes så elakt att tvinga honom över hindrerna så jag avbröt rätt så snabbt och lät han varva ner och sen fick han rulla sig vilket han fortfarande uppskattade lika mycket som förut, sötisen :) 
Ska även tillägga att hindrerna inte var höga alls, så det var inte pga höjden som han backade av..
 
Innerst inne så hoppas jag på att han bara hade en dålig dag, men tyvärr så tror jag inte att så var fallet igår för har i 6år aldrig upplevt mig honom sådan inte ens med dåliga dagar.. Det är hemskt när man får börja inse att Jacki kanske börjar bli för gammal för sånt här hur fin och fräsch han än ser ut att vara så kanske han helt enkelt inte har kvar samma vilja och glädjen till just den ridningen längre..
Dags att tänka om nu kanske, härliga uteritter och lite hopp i skogen kanske är det som passar honom bäst nu..
 

Helgens äventyr

Haft en riktigt bra helg, åkte ålandsbåten på lördagen för att inviga lite för syrran som precis fyllt 18år. 
Sen söndagen spenderades på Furuvik ihop med en del av Rickys släkt, var mysigt att strosa runt där och kika på djur :) 
Alla bilder tagna med Rickys mobil, han har så sjukt bra kamera så behöver typ aldrig ha med mig systemkameran längre.
Vann även högsta vinsten på Marabou hjulet, har aldrig vunnit något i hela mitt liv så det var lite kul :)

Detta ständiga skjutande och maktmissbruk !

Hur många hundar ska polisen kunna skjuta innan det händer något ? 
För mig är det helt ofattbart hur poliserna kan missbruka sin makt så mycket som dom gör, poliserna ska ju vara folkets trygghet, men det är nog många som mig som har tappat tillit för polisen. 
 
Sen att det oftast oxå ska vara dem s.k "kamphundsraser" som polisen lite extra gärna och lätt siktar sina tjänstevapen mot är ju bara helt vansinnigt.. 
Dem kan väl skjuta med bedövningspruta, borde vara lag på att poliser alltid ska medhava såna, tänk så många människor som skulle haft sina fyrbenta vänner vid livet fortfarande.
Sen borde poliserna öva prickskytte mycket mera, det ska inte behövas mer än ett skott för att döda en hund, (ja, är hunden aggressiv och gör utfall och är en fara för allmänheten så ser jag inget fel med det) för man ska inte behöva skjuta 10-20 skott mot en hund på några meters avstånd, tänk er en jägare, de kan skjuta ett vilddjur på långt avstånd och det bara med ett enda skott, så hur ska man kunna känna sig trygg när man behöver bli försvarad av en polis i ett hotfullt läge, om poliser knappt träffar stillastående hundar, hur ska dem då kunna skjuta och träffa en person som är typ en yrkesmördare ? Helt ärligt så skulle jag nog inte känna mig särskilt trygg..
 
Sen verkar det lite som att det har blivit lite till en "trend" att skjuta hundar nu dem senaste åren, känns som att det bara är för att dem ska visa vilken makt de har, "hej, vi skjuter era hundar och ni kan inte göra någonting" typ
 
Tycker verkligen att det är synd att poliserna ska missbruka sin makt, jag har faktiskt aldrig träffat en trevlig polis alla jag har träffat har varit uppkäftiga utan att ens haft någon anledning..
 
 
 
Aja, nog om detta nu, bara att hoppas någonting görs åt det här, för det kan inte fortsätta såhär, inte i Sverige ! 
 

RSS 2.0